en filosofi

"En vis man sa en gång till mig och nu citerar jag..

En universitetslärare i filosofi stod framför sin klass och hade några föremål framför sig. När lektionen började plockade han tyst upp en stor tom glasburk och fortsatte med att fylla den med stenar. Han frågade sedan studenterna om glasburken var full. Dom var överens om att så var fallet.

Läraren plockade då upp en låda med småsten och hällde dom i glasburken. Han skakade glasburken lätt så att småstenarna rullade ner mellan stenarna. Han frågade sedan studenterna igen om burken var full. Det tyckte dom förstås att den var.

Läraren plockade nu upp en ask med sand och hällde sanden i glasburken. Sanden fyllde naturligtvis upp allt tomt utrymme. ”Nu vill jag att ni ser detta som era liv”, sa läraren.

”Stenarna är viktiga saker – din familj, din partner, din hälsa – saker som fortfarande skulle göra ditt liv fullt om allt annat var borta och bara dom fanns kvar. Småstenar är de andra sakerna som du gillar: ditt arbete, ditt hem, din bil. Sand är allting annat. ”Små saker”

”Om du placerar sanden i burken först så finns det inget utrymme för småsten eller stenar. Samma gäller ditt liv. Om du lägger all din tid och energin på små saker kommer du aldrig ha att rum för saker som är viktiga för dig.”

”Lägg märke till saker som är viktiga för din lycka. Ta dig tid för motion. Ta din partner ut på dans. Där kommer alltid finnas tid att gå till arbetet, städa hemmet och gå ut med soporna.”
”Ta hand om stenarna först – saker som betyder något. Gör dina prioriteringar. Resten är bara sand”

Men då tog en framgångsrik student vars namn var John Lindgren burken som dom andra studenterna och läraren kommit överens om var full och hällde en öl i den. Ölen fyllde naturligtvis kvarvarande mellanrum i burken som nu var HELT full.

Detta bevisar följande: oavsett hur fullt ditt liv är, finns det alltid plats för en öl."

det är såhär de ska vara!


bulgarien/smögen

Medans ja fortfarande minns vad jag å jenny hade för oss där nere så tänkte jag kludda ner det. Det var ju en hel del jobbiga resförhållanden med skrikande bebisar och trånga stolar men jag överlevde etersom jag är så härdad. eller inte.
När vi kom fram var vi ypperligt sura att det bara var 17grader varmt, men det blev bättre mot senare delen av veckan.
Vi va ute å festade både på orange och några andra av klubbarna,träffade en sthlmare gjorde jag och han va väldans fin, sedan träffade jag en från båstad så ja hade väll händerna fulla eller vad man nu ska säga.
En del galenheter hade vi för oss men vi solade faktiskt inte topless vilket vi tänkt göra, vi vågade inte så nu har ni läst det, cizzi bangade på nått. jag e också blyg även fast det inte alltid verkar så.
Vi träffade lite folk från malmö som vi festademed också och de va väldigt trevliga. Jag var nöjd mot slutet av veckan,köpt nya jeans , supti mig redigt full, gjort fina naglar och gick hand i hand med en fin pojke sista kvällen.
Bullen som ja å jenny säger va riktigt soft men ändå så hände det grejjer hela tiden så man vilade liksom aldrig. Båtten Anna har ja hört till dödagar och gillar bättre den versionen , jag känner en bil, han heter pelle å e homofil;P
När jag kom hem från bulgarien var jag rätt snabb med att åka vidare till smögen man var ju tvungenå fira midsommar nånstans där man inte firat den tidigare.
Det var ju helt okej menja tyckte det var onödigt mkt bråk vilket jag senare skrev om i Nwt när jag skrev den senaste krönikan.
Emelie och jag dracka ganska mycket, stacars jenny åkte hem för hon var så sjuk:/
det hände massor med skaer nere i smögen med och sista kvällen satt jag å andreas och emelie och en kille till och grillade korv uppe på ett berg, de v asmysigt och jäätefint. jag e inget naturfan men just denna kväll var jag hyfsat engagerad och snackade poetiskt om himlen och grejjer, tur ma var bland folk man känner för då å då betedde ja mig kanske lagom "knarkat" haha .
Att återge minnen i text och utan roliga bilder är svårt så därför kommer kommer det bilder,

men jag säger såhär, jag glömmer aldrig bulgarien och inte heller smögen. jag har blivit rik på erfarenheter under juni månad -06 och jag tror det kan bli svårt att hinna lära sig mer än vad jag gjort och fått utstå så mkt och tänkt så mkt. 

älskar mina gummor .
tänker på min rockstjärna.    faan !



jag länkar till en av mina favorit sidor !

LUMPEN.NU/TJEJ 
valde just denna för att det är viktigt att tjejer kommer in i försvaret!

Jag e lat.

Man vill ju skriva ner massa skoj men nu har det varit bulgarien,smögen,danmark och det har verkligen hänt grejjer och mitt hjärta måste få smälta lite grejjer. jag säger bara oväntat ,hela grejjen asså! ibland förundras man över livets stora gåta! fanimejjen å de kvittar hur mkt jag svär vissa saker kommer och personer kommer förbli långt bort:!
jag skrev dehär idag efter jobbet när jag var lie poetisk.

Vi träffas ibland,aldrig av en slump alltid avtalat
Min klädsel alltid utstuderad,du faller för mina trick och jag faller för dig,igen och igen.
Som ett 50tals musikdrama i svartvitt
Imma på fönstren och svettiga lakan,det slutar alltid likadant men vem kan motstå?
Jag kysser luften den du andas in, smeker den med ord mjuka och träffande.
Men mina ord tycks aldrig träffa ditt öra, jag förföljer dig med varm blick
du ger mig inget, inget gensvar bara kyla, du stänger mig ute
Men vi vet att det slutar i hetta när det väl börjat där
Du vet vad jag vill, jag vill ha dig
Osvettiga lakan är ännu kallare i svartvitt
Men kanske är allt det här bara långsiktiga självmordstankar efter livet
den bittra sanningen


sedan fastnade jag och skrev inget mer, men en sak till måste jag säga
det är något magiskt med ordet gumman ...


stay tune, allt om sommaren kommer att diktas ner!