bulgarien...

nu kommer bulgarien resan i skrift snart, den offiiella /inofficiella versionen ja å  nennybabe hade underbart!
Danmark imorrn....Wohoooo

jag är min egna idol ibland

Vänskapen som inte betyder något
Alla gör misstag, även den bäste. Att kunna förlåta brukar man säga är gudomligt, jag är bra på det och har gjort det många gånger. En egenskap som är både bra och dålig. Men vem har inte egenskaper som är mer eller mindre bra.
Hur många gånger kan man förlåta idioter till vänner utan att själv ta skada av det? Det är svårt att lägga något som vänskap åt sidan, även om man kanske bara har växt ifrån varandra. Vissa bråk är bara missförstånd men oftast pga. Större bråk skiljs man åt, lyssna nu alla som snackar skit!
Är det inte bättre att snacka om det och kanske bråka ordentligt och reda ut det dagen efter, s.k. Killbråk? Istället för att man går och snackar skit om varandra i flera månader? Jag har snackat skit men jag tycker inte det är kul utan meningslöst tidsfördriv, plus att det inte fungerar.
Det kompisen får höra om sig själv bres på, sedan gör hon/han samma grej mot dig och sprider med stor sannolikhet ut något värre om dig och sedan är det din tur igen och så kan man ju hålla på om man tycker det är kul.
Vissa kan faktiskt bli vänner efter ett tag?!
Det skulle aldrig funka enligt mig, vart har jag den personen egentligen?
Fajtas inte med tanken att denna person skulle bry sig om dig när den i verkligheten inte bryr sig ett dugg!
Ensam är stark och bättre att man är ensam än med som man kan uttrycka sig på engelska ”magnificant bastards” eller ”complete idiots” de är ganska i lag med varandra synonymmässigt sett. Har man förlåtit det mesta i vad svek står för så tar personer dig för givet. Vänj dig inte vid en sådan behandling som gör att ditt självförtroende sjunker till botten.
Börja inte ifrågasätt dig själv och fundera på om du är allmänt otydlig?
DU har rätt till dina åsikter, bryt med dom som inte kan acceptera dig och dina intressen osv. Då är det ju inte dig dom vill vara kompis med utan någon annan. Den dom vill att du ska vara så lägg ner det och stå upp för dig själv!
Får du känslan av att dina s.k. kompisar tycker du duger när ni ska ha skjuts till Göteborg, när väl kompisen är ledsen men inte tvärtom, när man ska ha festlokal och du har kontakter osv. Ja då kan ja säga grattis! Du duger bara IBLAND!
Om man bara duger ibland från ”kompisarnas” perspektiv ja då ska man nog göra sitt bästa för att se till att ”ibland” inte längre kommer existera, och bryta helt med någon som behandlar en som skit!
Alla förtjänar bättre än kompisar som snackar skit och ljuger och som ovanpå allt har så dåliga ursäkter till det. Det finns massor med andra som gärna umgås med dig ALLTID och gillar dig för den du är!
En ”kompis” som utnyttjar dig och har en baktanke med allt dom gör, sådana ska dumpas och förnedras ordentligt och gärna inför andra kompisar, man ska vara taskig!
I ett sådant läge har man all rätt att säga precis vad man vill, personen ska inte vilja visa sig bland folk. Slå till där det känns och svider ordentligt! personen kommer sedan bättra sig systematiskt eftersom den inte vill hamna i samma situation igen.  Lite småelak kan man vara dock inte för överdrivet det blir bara dumt. När du gjort dig av med något obetydligt är det bara att gå vidare!
Jag har många vänner så jag har väl tur antar jag, alla är inte lika lyckligt lottade som jag. Jag älskar dom som står mig nära och man ska komma ihåg att dom personerna verkligen diggar en!
Jag vet vad jag vill och tänker följa hjärtat så vad det än är du vill förverkliga hur som helst så tycker jag du ska göra det, förverkliga drömmarna och hitta vännerna som betyder något.
Det är det viktigaste!
En vän kan vända upp och ner på allt och då menar jag positivt, var öppen och som man säger: ”enjoy life” njut riktigt ordentligt och var dig själv, så kommer du snart märka att du sticker ut från mängden!

ibland är jag min egna idol,det är såhär det är och jag lever såhär. finns alltid gränmser man inte tänjer på för någon. Jag tänker aldrig bli utnyttjad igen!

Studenten!

Studenten!

I will honour myself and sherish and never forget this day ever! I am so happy here!

Det är ju så det är! Nu...

To take by leaving, to hold by letting go.
Now, when out of the house of your childhood you are departing,
Where you suffered, where you joyed, in the old confused childish way, not certainly distinguishing things,
Now suddenly, as you leave , how it all becomes clear, as in a kind of new and incomparable light!
This is the corner where your little bed stood against the wall, this the window where the moon peeped, and the white and ghostly dawn came;
These are the closed rooms and chests into which you were so seldom permitted to look; this was the daily routine of life which for some inscrutable reason was so rigidly adhered to;
These are the stairs where up and down moved such queer processions - funerals and weddings, and bustling visitors and elderly aunts and uncles, and the parson and the doctor in their turn;
And you were bade stand aside since you could not understand -
But now you understand it all.

Now, leaving it all,
The window truly for you will never stand open again, nor the sweet night-air through it blow - never again for you on the little coverlet of your bed will the moonlight fall;
And yet mayhap for the first time will the wind really blow and the moonlight fall,
For the first time shall you really see the face of your father whom you used to meet so often on the stairs.
All the spaces and corners of the house, and the swinging of the doors, and the tones and voices of those behind them, shall be full of meanings which were hidden from you while you dwelt among them.

Nor shall they ever leave you.
Never so long as yourself lasts shall you forget your mother smoothing out the pillow under your head, last thing at night, and kissing you as you slept;
Nay, every year so long as you live shall you understand that act better - shall you come closer in reality to her whom as a child you saw but through a glass darkly.

Leaving and again leaving, and ever leaving go of the surfaces of objects,
So taking the heart of them with us,
This is the law.

The beauty of a certain scene in nature,
The beauty, the incomparable beauty of the face and presence of the loved one;
The sweetness of pleasure - of food, of music, of exercise, or of rest and sleep;
All these are good to obtain and to hold;
Yet (when the need arises) to be able to dispense with them - that is indeed to hold and to realize them even more deeply.

When at last Death comes, then all of Life shall be to us as the house of our childhood -
For the first time we shall really possess it.
But who is ready to die to life now, he even now possesses it.

 citerat/Edward Carpenter

Han beskrev allt så himla bra denna mannen,såhär bra ska jag också bli på att skriva och få fram det jag menar,tänk att få någon att känna sig så träffad som jag gjorde!


Studenten kom och gick...

Jag har väntat i månader och verkligen i år, haft countdowm och levt för att bara få känna att nu är det slut så jag kan börja nästa epok i livet, att komma på vad i helvete jag vill göra.

Allt sånt är ju lite olika för var dag som går...

Studenten började ju givetvis med champange frukost och enmdel möss skriveri. Nu såhär i efterhand saknar man några personligheter som man nog med säkerhet knappt kommer få se skymten av.

Jag drack och käkade goda jordgubbar, jag kom ju sisådär en timme sent eftersom Sara fixade mitt hår och det blev så hejdunderbra!

Vi begav oss på led till skolan och skrek och hade oss, jag tänkte att jag är hellre en av galningarna i mängden som skriker halsen av sig än weirdot på sidan av som ser helt misslyckad ut! ..

Aulan å snacket om stipendium va drygt det tyckte jag men så fick jag ju inget heller ....

Ute på torget stod mamma pappa, bror, syster,mormor,morfar,victor,carro,axel, tilda och surpirise även jennys mamma kika förbi och ett flertal till :)

Jag var så glad att jag trodde jag skulle spricka ! Jag har ju invented ett ord, öronorgasm dettta va nog en känsloorgasm som uppgår allt ja tidigare kännt ellr allt ja kännt samtidigt, det var asgrymt. själen har en enormt kraft i varje fall  hos migt, men ja ska inte bli flummig men serisöt så tror ja på att man gör så mycket mer pga av sina känslor än vad man faktiskt tror!

När vi sprungit ut på trappen å åkt vagnen några varv så drog jag mig hemåt, vet inte hur många kramar jag fick denna dag men jag kände mig otroligt omtyckt, det var som jag sa.. jag har vant mig att vara the center off attention men det är lite jobbigt också!

På min studentskiva då trillade det ju in folk från lite var stans, victor å sara var först på plats sedan kom Eva, Bolling,Lundin bröderna me mor å far, fler grannar och så Erik å Jasmin och arbetskamrater.

Morfar höll ett tal efter att ja haft mitt något oförberedda tal och det var väldigt fint, jag blev tårögd.

Vi käkade mammas goda kyckling röra, drack massa vin fast ja egentligen inte tycker om det och så va sociala då allmänt, många frågoar vad jag ska göra nu ...det blir lumpen har jagsagt . efter det who knows men jag vet att jag inte vill göra något vanligt, jag vill stå ut. det har ja ju gjort hitills av mitt 19åriga liv! hehe!

Jag ficm många presenter också,mest till körkortet men också blommor och prästkragar å så några blåa blommor de va asfina men ja har ingen aning om vad de är för nått, kan inte sånt.

Jag vill säga till alla som kom och tittade in eller som gratulerat mig att jag tyckte det var fint art ni gjorde det och att ja fick känna migihågkommen från många håll.

Tiden gick och det blev dags för mig att gå ut att äta med klassen så det var bara atthålla avgångstalet och bege sig iväg i den bruna kostymen. Maten varsedan länge beställt, oxfile potatis och nån gåd sörja till. Cheescake hade ja aldrig ätit förrut men inte fan smakade det ost iaf., så det var bra!

Vi rörde oss utåt efter 2 timmar stilla med dryck och mat och många glada miner och skratt. Jag tror anders våran mentor blev lite dragen också! hehe...

Jag hade hur trevligt som helst sen gick jag mot pråmen och drack lite öl, träffade på Emil och det gullet han va så snygg i sion nya hårfärg! synd man inte såg han mer sen på kvällen. Hans mopr gjorde min håruppsättning till balen btw;P

Jagmåste vara ärlig och säga attdet var en jobbig dag som började 6 på möran me håret å slutade runt halv 10 nästa morgon på grandhotell. Min dejt till balen hade nämligen styrt mej en överraskning så jag fick åka taxi dit 5 på morgonen. Dåvar jag trött, och inte som alla säger full för så himla full blev man inte.

Efter pråmen begav jag migmed Emmsan gumman å nennybabe till arena. de va nice jag tror jag träffade alla ja känner och många den kvällen men ja såg relativt få från min egna klass ja tror dom gömde sig! det var ju iofs 400 pers där och runt omkring så alldeles lätt å hitta nån bara sådär ere ju inte.

Jag använder många förkortningar när jag skriver det måste jag verkligen sluta med!

Det fanns två personer som jag saknade denna dag, de fanns i medvetnadet som saknade.

Farmor hade jag gett allt för att hon hade suttit där med mig och skrattat sombara hon kan göra!  Fan ;-;(

Även den fina pojken Jerry ville ja skulle droppa in, ja va juså snygg tyckte jag å de ville ja han skulle se... Han e otroligt söt den grabben !

Jag var rätt trött sedan på fredagen så då sov jag mest å kollade lite på syskonens avslutning men jag var allför apatisk för att orka klappa i händena och sara sa hon tyckte jag såg riktigt bakis ut, min tränare sa de när han såg mig osminkad första gången- ärubakis? nej bara trött sa jag ...

kanske har jag bakis utseende när jag är trött? va illa isåfall ...


Vad som händer i livet framåt kommer bli mera skrivet om nu när skolan inte tar all min tid.

Jenny å min resa till bulgarien, balen och lumpen lär jag skriva friskt om !


numerastudent och lycklig .

schools out forever , citerat  Alice Cooper





en text jag skrev...

Du ser på mig
som om du aldrig
sett en levande varelse.
Jag undrar om du ser.
Jag vet, säger du.
Du genomskådar mig.
Du lever inte,
inte på riktigt,
inte i verkligheten.
Jag känner hur tårarna
börjar tränga fram.
Varför är jag så ledsen?
Det var väl det här
jag ville?
Att någon skulle förstå.
Men istället vill jag
bara springa därifrån,
till ett ställe där
ingen kan hitta mig,
där bara jag vet.
Där ingen behöver
se på mig,
utan att se nåt helt.


ibland e känslorna inte som dom ska, jag har svårt att tyda mina ibland...

Vem håller med mig?

Varför inte tillåta mänskliga psykologiska experiment?
 

Ett psykologiskt försök genomfördes på en ungdomsbrottsling som främst ägnat sig åt övergrepp av sadistisk form med mycket våld.
Man satte fast honom på en bår framför en tv där han fick se filmer av den typ han är förtjust i men precis innan filmen börjar injiceras han med en ångestgivande spruta och sedan stängs filmen av i tid då injektionen slutat verka vilket gör att ungdomsbrottslingen som vi kan kalla Alex förknippar våld med ångest. Dessa injektioner görs under några veckor sedan testas han på en scen inför främst psykologer.
En kille går fram till Alex och provocerar honom, Alex underkastar sig honom trots att han skulle vilja använda våld för att lösa problemet. När en kvinna möter honom och han vill kasta sig över henne drabbas han även denna gång av ångest. Psykologerna anser att de har ändrat en del av Alex personlighet då han även ”luras” att avsky klassisk musik som han egentligen verkligen tycker om, för till vissa av våldsfilmerna spelades nämligen klassisk musik.
Jag blev väldigt intresserad av dessa experiment efter att ha sett filmen Clockwork Orange och jag tror att det skulle fungera i verkligheten.
Kanske skulle man kunna utföra liknande experiment på brottslingar, främst på dem som utför övergrepp på kvinnor och barn.
Samhällets mål är ju att få ut brottslingar i samhället igen, i arbetslivet och att minska återfallen av brottslighet. I dagsläget är det olagligt att utföra experiment på människor där man använder sig av någon form av läkemedel med denna typ av effekt som läses ovan, detta tycker jag man borde ändra på, man kunde testa på några brottslingar och sedan beroende på resultatet avgöra om man kan tillåta detta. Självklart kan det bli så att dessa läkemedel kan hamna i fel händer eller att gärningsmännen kan drabbas av vissa biverkningar men man har dock inte hittat några biverkningar i dessa ångestgivande läkemedel om det ges en normal dos.
Det kunde legaliseras på prov, man legaliserade till och med droger under 60 talet så varför inte legalisera något på prov som det kan bli något vettigt av?
Psykologer och doktorer kunde få tillåtelse att prova experimenten ytterligare, och mer än teoretiskt, för så vitt jag vet har inga experiment genomförts då det enligt lag är förbjudet att använda/utsätta en människa för experiment.
Jag tror detta kommer att gynna samhället. Jag förstår inte hur man se bort från detta, varje gång man läser i tidningen står det om någon gärningsman som är aggressiv, exempelvis denhär mannen som dumpat sin styvson i en sjö, han beskrevs som farlig och mentalt sjuk.
Det mentala spelar in mer än vi tror och kan man förändra detta till något positivt så borde man väll göra det?
Om man kan omvända pedofiler till att faktiskt känna avsky inför att utsätta ett barn för övergrepp, oavsett behandling ser jag som ett lyckat resultat!
Sedan att man måste se allt från fall till fall är givetvis viktigt då det annars kan bli riktigt fel.
Alla typer av tester som är så pass allvarliga och med starka läkemedel som dethär är svårt att få på papper som antingen svart eller vitt.
Det kommer säkert dyka upp fall där gärningsmannen fått biverkningar av allvarliga slag men förhoppningsvis var han då också skyldig till sitt brott vilket gjorde att man eftersträvade en förändring i hans kriminella beteende.

Pedofiler förtjänar inte att leva!
Det är det absolut fulaste avskum på  jorden och fanns bara jag och en pedofil och djur på jorden skulle jag hellre knulla med ett får eller nåt!


Krönikan

Annandagjul 2004 blir svår att glömma!
Hittills har man hunnit fira jul och nyår med familj, släkt och vänner och det är först nu det vardagliga drar igång igen. Julen känns lite längre bort nu än för bara 3-4 dagar sedan. Är det någon mer än jag som tänkt på att man oftast talar om lov i förfluten tid? Just under loven pratar man inte om att man har lov och att man bara tar det lugnt och latar sig. Varje dag liknar den andra till en större del och då finns det ju inte så mycket att berätta ändå ber lärare en skriva en massa om vad man gjort på loven.
Jag önskar dock dagen innan skolan börjar att det kunde vara lov en vecka till och just detta år önskar jag mig snö!
Nu är det drygt en vecka kvar av lovet och nu skall alla julsaker tas ner och granen ska ut det ska läggas åt sidan helt.
Det var som vilken jul som helst ända fram till annandagen…
Nu har jag sett inslagen om Asien många gånger man vill ju höra hur det utvecklar sig och vad som hänt. Man får var höra varje dag att dödssiffrorna höjs. Katastrofen kom och bröt julstämningen helt, man hade en helt annan känsla i magen på nyår också.
Det är många som saknas fortfarande, jag tycker naturens krafter är skrämmande!
Frågan är om man skulle våga resa utomlands nu?  Lite osäker på det blir man faktiskt när det väl händer, vad sätter katastrofer egentligen för avtryck på en?
Vad tänker dom som kommer hem?
Det finns hundra frågor och kanske får vi svar på en del av dom…
Vänta och se brukar det heta, man får vänta och se vad man får i julklapp och vänta och se vad som händer under året.
Vänta och se, vänta och se, jag kan vänta och se vad jag får julklapp och jag vill inte veta vad som händer under året i förväg så där kan jag också vänta och se.
Men nu är det bara jobbigt för de anhöriga att vänta och se nu vill de bara få besked.  
Så vad skulle man vilja veta i förväg då? Jag skulle gilla att besöka mig själv i framtiden som man gör i AMF reklamerna på teve, min personliga favorit är när gubben rider på en häst, och hans yngre jag kommer och blir förvånad över att hitta sig själv på en häst, sedan frågar han om Anna och om han är gift med henne och då svarade hans äldre jag bara att han ska rida ikapp Karin, Vilken Karin skriker han tillbaka! Jag skrattar varje gång!
Hoppas att de från katastrofen som överlevt kan ta tag i sig själva på nytt och vara starka, att ödet visar dem gott.
Jag hoppas att allt runt katastrofen löser sig på bästa sätt!